Marking Time Sculpture, Bronllys Hospital, one year on.

 

To get the best out of our modest budget we used some new techniques and on my 1 year maintenance visit to this the lovely site I was hugely pleased to see they have worked really well. Despite a very harsh winter the sculpture looks fresh and is weathering in a uniform, gentle way. The moss is slowly collecting in the deep textures as planned.

The lovely, thoughtful planting has re-grown beautifully, complimenting the form perfectly, softening the site and integrating it into the lovely woodland which is overflowing with flowers and birds.

The paths are still level, easy for patients to use and now look like they have been there forever.

While I was there working a lot of people strolled by. They said this had become their sanctuary, a moment of peace and escape from the pressures in the hospital, where they could revive. This is exactly what we wanted. A wonderful result.

Everyone is welcome to visit this stunning spot at Bronllys Hospital grounds in Powys, Wales.

You can read the whole story of this wonderful project, including how the sculpture was designed with local people and built at Osprey Studios, in the other Marking Time posts here on this site.